Om je beter van dienst te zijn, maakt Agentschap Innoveren & Ondernemen gebruik van cookies.
Ik begrijp het

Gratis webinars en begeleiding "Eerste Hulp Bij Online verkoop"

Geschreven door VLAIO op

De coronacrisis treft Vlaamse ondernemers uit tal van sectoren erg hard. Het sluiten van winkels heeft een grote impact en zal nog lange tijd zijn sporen nalaten. Zelfs na de heropening van de winkels zal een goede communicatie met je klanten noodzakelijk zijn en moet je zaak online sterk aanwezig zijn. In 5 webinars wil VLAIO je inspireren om niet bij de pakken neer te zitten, en nu je online aanwezigheid te boosten!

Je hebt een mooie etalage, vriendelijk klantenonthaal en een goede service. Jouw speciaalzaak draagt bij aan een divers lokaal aanbod, een levendige stadskern en de kwaliteit van het leven in jouw stad of gemeente. Daar zijn we je dankbaar voor. Door de gedwongen sluitingen hebben echter nog meer consumenten dan vroeger webwinkels ontdekt. Ook in de toekomst zal online verkoop steeds meer de norm worden. Hoog tijd dus om dit verkoopkanaal te omarmen en toe te voegen aan jouw klantgerichte dienstverlening!

De Vlaamse overheid wil je graag ondersteunen bij de transformatie naar digitale verkoop. Dit inhaalprogramma - bestaande uit een reeks gratis webinars - is speciaal ontworpen om van jouw fysieke winkel ook een virtuele winkel te maken.

In 5 boeiende, laagdrempelige sessies ontdek je tal van tips over starten met verkoop via internet, digitale strategie en virtuele communicatie met je klanten. Ook krijg je steeds de kans om je vragen rechtstreeks aan experten van Mex United te stellen, ook na het uitzenden van de webinars. Kortom, alles om jouw zaak praktisch klaar te stomen voor de toekomst, want online gaat nooit meer weg!

Het programma:

1.     Hoe Google jouw zaak ziet (o.a. Google my business)
 

2.     Online verkopen via Facebook en Instagram
 

3.     Slimme online tools waar je fysieke winkel beter van wordt (reserveren, click&collect, whatsapp, …)
 

4.     Online verkopen zonder eigen webshop
 

5.     Starten met een eigen webwinkel
 

 

Meer ondersteuning nodig?

Heb je nog extra inspiratie of tools nodig? De e-scan, de tools, getuigenissen van collega-handelaars uit verschillende branches, expertadvies, … zijn beschikbaar via www.hetinternetookuwzaak.be.

Ondernemer in de horeca? Check de kwaliteitsvolle opleidingen voor professionals in de horeca via www.horecavlaanderen.be/horeca-academie-home.

VLAIO-partners UNIZO en NSZ  bieden je binnenkort binnen Eerste Hulp Bij Online verkoop een aanvullend programma van collectieve maar ook individuele begeleiding, specifiek voor de detailhandelssector. 

 

Recente artikels

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, events en opleidingen.