Om je beter van dienst te zijn, maakt Agentschap Innoveren & Ondernemen gebruik van cookies.
Ik begrijp het

Advies op maat

Bent u eerder op zoek naar een klankbord of ervaren coach die samen met u uw concrete situatie bekijkt en u op weg helpt? Dan gaat u best aan de slag met een adviseur. 

KMO-portefeuille

De kmo-portefeuille is een laagdrempelige en interactieve webtoepassing waarlangs ondernemers jaarlijks subsidies kunnen bekomen van de Vlaamse overheid voor ondersteuning in hun processen van ondernemen, innoveren en internationaliseren. Handelaars kunnen zowel voor het volgen van opleidingen als voor advies een beroep doen op de KMO-portefeuille.

Opleiding

Het onderricht, gevolgd door de werkenden in de onderneming bij een dienstverlener, dat uitsluitend of hoofdzakelijk gericht is op het verbeteren van het huidige of het toekomstige bedrijfsfunctioneren van de onderneming, en dat gericht is op de kernprocessen van de onderneming. De opleiding draagt bij tot de versterking, groei of transformatie van de onderneming in Vlaanderen. Lees meer over subsidies voor opleiding.

Advies

Subsidiabele ICT-gerelateerde diensten situeren zich uitsluitend vóór de implementatie van een ICT-gerelateerd project (advies en strategisch ICT-advies) en na de implementatie ervan (opleiding). Tot de subsidiabele diensten behoren:

  • Opstellen van een online communicatie-strategie
  • Opstellen van een e-marketingstrategie in het kader van een marketingstudie

Via de kmo-portefeuille kunnen geen subsidies verkregen worden voor ICT-gerelateerde diensten die een louter uitvoerend karakter hebben en voor ICT-gerelateerde diensten die behoren tot de gewone bedrijfsuitgaven. Software ontwikkeling, met inbegrip van analyse, ontwerp, implementatie, integratie, testen, installatie en onderhoud, is niet subsidiabel.

Lees meer over de kmo-portefeuille