Om je beter van dienst te zijn, maakt Agentschap Innoveren & Ondernemen gebruik van cookies.
Ik begrijp het

Internationaal doorgroeien met E-commerce

Bent u een webshopondernemer die wil groeien over de grenzen heen?

Vlaanderen kent anno 2023 een grote groep succesvolle ondernemers actief via webshops, marktplaatsen en andere vormen van webverkoop. Ze hebben al ervaring op het gebied van digitale marketing en een goede startpositie om verder te groeien, maar missen de juiste handvatten om die groei daadwerkelijk te realiseren. Ondanks het bestaan van een uitgebreid aanbod van opleidingen en begeleiding, richt dit zich vaak op starters of corporates met grote teams van specialisten.

Gelukkig is er veel expertise aanwezig in Vlaanderen om u als webshopondernemer te helpen doorgroeien. Volgens onderzoek van Safeshops zijn er maar liefst 7.183 webshops in het segment van € 100.000 tot € 10.000.000 online omzet in België. Bovendien is de benodigde technologie, regelgeving, logistieke infrastructuur en marketingexpertise voor e-commerce (mede door Covid-19) flink doorontwikkeld. Denk aan verbeterde (SaaS-)platformen zoals Shopify, Bigcommerce en Shopware, aangepaste regelgeving op het gebied van BTW, investeringen in infrastructuur en onderzoek naar duurzame uitdagingen in de last mile logistiek, en nieuwe marketingbureaus die data-expertise in huis hebben.

Wil u de kennis en inspiratie die u meteen omzet naar actie in uw eigen webshop?

Om u de juiste handvatten te bieden voor internationale groei, stellen wij een lerend netwerk voor waarin u gedurende 10 sessies wordt ondergedompeld in unieke getuigenissen van peers en voldoende ruimte krijgt om (onder begeleiding van geselecteerde specialisten) de opgedane inspiratie en kennis om te zetten naar direct toepasbare actiepunten.

Leren van elkaar is zeer effectief!

In het lerend netwerk worden diverse relevante onderwerpen besproken die van belang zijn voor webshopondernemers zoals u. Aangezien het hier gaat om ondernemingen die al succesvol zijn, ligt een aanzienlijk deel van de toekomstige groei in nieuwe markten. Het leidende thema is dan ook cross-border e-commerce.

Kleine landen of regio's zoals België en Vlaanderen hebben per definitie een natuurlijke behoefte aan grensoverschrijdende handel, aangezien de thuismarkt zowel aan de aanbod- als aan de vraagzijde beperkt is. Het is een cliché, maar Nederlandse webshops zijn bijvoorbeeld al jaren actief op de Vlaamse markt (en Amazon France heeft al jarenlang een dominante positie in Wallonië). Aan de andere kant zien steeds meer Belgische webshops de afgelopen jaren ook in dat Nederland, Frankrijk en andere landen belangrijke afzetgebieden kunnen zijn voor hun e-commerce. Bent u één van hen? Ontdek het programma dat wij voor u in de aanbieding hebben! Met de steun van VLAIO.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

  • Bent u een webshopondernemer die in het buitenland wil doorgroeien?
  • Wil u zich daarin laten begeleiden door experts?
  • Wil u leren in een netwerk van gelijkgestemden?

Dan wil u deze aanbieding niet missen!

Inschrijven

Praktische informatie

  • Locatie Nog te bepalen
  • Datum 11 maart 2024 om 18:00
  • Prijs €1324,95
  • Organisator SBM
  • Website organisator https://sbm.be/
  • Onderwerp e-commerce / cross border / internationalisering