Om je beter van dienst te zijn, maakt Agentschap Innoveren & Ondernemen gebruik van cookies.
Ik begrijp het

Aan de slag met Storesquare

in Platformen

Ben je een lokale handelaar? Dan kan het interessant zijn om je aan te sluiten bij Storesquare, een snelgroeiende online marktplaats die lokale handelaars via één e-commerce platform verenigt. Maar wat is Storesquare nu juist en hoe ga je ermee aan de slag? We leggen het graag voor je uit.

Wat is Storesquare?

Storesquare is een e-commerce platform dat bedoeld is voor Belgische KMO’s. Het platform vormt een digitale oplossing voor lokale handelaars en helpt hen om producten online te verkopen en hun fysieke winkel ook zichtbaar te maken bij de online consument. Op die manier wil Storesquare ervoor zorgen dat lokale handelaars sterk staan tegen grote online spelers en willen ze het vertrouwen en de dienstverlening van een fysieke winkel combineren met het gemak van online shoppen. Kortom, via Storesquare kan de consument ook online bij zijn lokale handelaar terecht.

Wat heeft Storesquare allemaal te bieden?

Ben je lid van Storesquare? Dan kan je via dit e-commerce platform de zichtbaarheid van je fysieke winkel vergroten bij de digitale consument en kan je je producten online verkopen of je online verkoop boosten.

Maar daarnaast kan je ook gebruikmaken van de extra diensten die het e-commerce platform aanbiedt. Storesquare helpt je namelijk stap voor stap in het verkoopproces. Zo helpen ze je bij de marketing, de facturatie en - als je dat zou willen - zelfs voor de levering bij de consument.

Hoe doet Storesquare dat concreet?

 • Je krijgt een eigen winkelpagina met foto’s van je zaak en van jezelf;
 • Je webshop wordt geoptimaliseerd voor Google en alle toestellen (responsive);
 • Je mag rekenen op hulp bij aanmaak van de eerste producten in je online winkel;
 • Je producten worden getoond in Google Shopping campagnes, die vervolgens bezoekers naar jouw webwinkel brengen;
 • Je ontvangt elke maand een rapport over je views en je best scorende producten.

Hoeveel kost het?

Wil je bovenstaande diensten kunnen gebruiken, dan kost je dat €99/maand, exclusief BTW.

Bij een geslaagde online verkoop betaal je enkel een transactiekost van 1,5%. Storesquare voorziet een wekelijkse uitbetaling van alle afgewerkte orders (mits afhouding van commissie).

Laat je de verzending ook afhandelen door Storesquare? Dan wordt daar een vast afgesproken tarief met bpost voor aangerekend. Opgelet, dat is wel enkel mogelijk voor pakjes tot 30 kg.

Voor meer informatie over de kostprijs van Storesquare en de tarieven die zijn afgesproken met bpost, kan je terecht op https://handelaars.storesquare.be/nieuw-bij-storesquare/wat-kost-storesquare/

Aan de slag met Storesquare

Wil je graag starten met Storesquare? Dan kan je je makkelijk online registreren via https://handelaars.storesquare.be/nieuw-bij-storesquare/stappenplan/

 • Vul al je gegevens in op de online bestelbon die je op de pagina vindt: 

Contact gegevens Storesquare

 • Heb je alle gegevens correct ingevuld? Klik dan op ‘contract aanvragen’.
   
 • Je ontvangt nu een welkomstmail van Storesquare met daarin een link om je handelaarsprofiel aan te maken.
   
 • Wanneer je op deze link klikt, kom je terecht op een pagina waar je je e-mailadres en paswoord kan invoeren. Nadat je dit gedaan hebt, is je profiel aangemaakt en kan je vanaf dan inloggen in jouw shop. Dat doe je door rechtsbovenaan op ‘mijn winkel’ te klikken en je inloggegevens in te voeren.​

 • Je kan nu beginnen met het inrichten van jouw persoonlijke shop.
   
 • Begin eerst en vooral met het aanpassen van je shopgegevens. Die gegevens ziet je consument als eerste wanneer hij of zij je shop bezoekt. 
   
 • Daarnaast voorzie je ook best een profielfoto en banner, om zo je shop een meer persoonlijke uitstraling te geven.
   
 • Zijn je merken en categorieën in orde? Dan is het tijd om je producten toe te voegen. Zorg ervoor dat je om te beginnen minimaal 50 producten online zet.
   
 • Begin met het aanmaken van categorieën waarin je producten thuishoren en merken die je in je webwinkel verkoopt. Hier kan je dan later je specifieke producten onder plaatsen.
   
 • Staan je eerste 50 producten online? Dan geef je Storesquare een seintje. Zij controleren je winkel een laatste keer en zetten hem dan online.

Hierna kan je nog extra producten, merken en categorieën toevoegen, je profielfoto en banner veranderen, bestellingen behandelen, een koppelverkoop aanmaken, kortingen toekennen, je stock en prijzen beheren en nog veel meer updates uitvoeren. Alle info en tutorials over hoe je dit moet doen, vind je terug in de https://handelaars.storesquare.be/handelaars/handleidingen/

Meer weten over Storesquare? Bezoek dan zeker hun website: https://handelaars.storesquare.be/