Om je beter van dienst te zijn, maakt Agentschap Innoveren & Ondernemen gebruik van cookies.
Ik begrijp het

Aan de slag met Beedrop

in Platformen

Tegenwoordig is het als lokale aanbieder van drank en voedingsproducten steeds moeilijker om te concurreren tegen grote supermarkten. Gelukkig duiken er ook steeds meer initiatieven op die proberen om de concurrentiepositie van lokale handelaars te verstevigen. Eén daarvan is Beedrop, een platform waarop handelaars, producenten en landbouwers hun krachten kunnen bundelen, hun producten online kunnen verkopen en vervolgens gratis bij de consument kunnen laten leveren. We leggen je graag uit wat Beedrop is en hoe je hier mee kan starten.

Wat is Beedrop?

Consumenten trekken steeds vaker naar grote supermarktketens, aangezien daar een heel groot aanbod onder één dak wordt aangeboden. Heel gemakkelijk, zeker voor grote gezinnen, mensen die weinig tijd hebben en mensen die minder goed te been zijn. Het gevolg? Kleine handelaars, producenten en landbouwers zien hun klantenbestand steeds meer slinken.

Beedrop wil deze mensen nu terug aanspreken door hen een online platform aan te bieden waar lokale, kleine handelaars op één plaats terug te vinden zijn. Concreet wordt dus jouw aanbod gecombineerd met dat van andere lokale aanbieders, waardoor de consument alle producten op één plaats kan vinden en hetzelfde gemak als in een supermarkt ervaart.

Bovendien wil Beedrop de concurrentiepositie van lokale handelaars ook verstevigen door in te spelen op het gemak van online bestellen. Klanten die shoppen via Beedrop, kunnen dus makkelijk het aanbod van de lokale handelaars in de buurt vinden en vervolgens online hun bestelling plaatsen en gratis thuis laten leveren.

overzichtskaart Beedrop

Wat heeft Beedrop te bieden?

 • Je krijgt je eigen online winkel waar jouw producten worden tentoongesteld en waarlangs mensen een bestelling kunnen plaatsen.
 • Beedrop adverteert regelmatig op Google en Facebook en stuurt ook regelmatig e-mailcampagnes uit voor de verschillende winkels op de Beedrop marktplaats.
 • Ook de online consument kan je winkel leren kennen.
 • Je kan makkelijk je klantenbestand en klantvriendelijkheid uitbreiden, zonder extra te moeten investeren in personeel, materiaal, gebouwen, publiciteit en dergelijke.

Wat kost Beedrop?

Als je je graag wilt aansluiten bij Beedrop, dan worden er daarvoor geen extra kosten aangerekend. Je moet dus geen opstartkosten of lidmaatschap betalen, waardoor je ook geen enkel risico loopt als jouw zaak in de eerste weken nog maar weinig bestellingen zou ontvangen. Wel factureert Beedrop een commissiepercentage op het kassaticket, maar dat kan je nadien volledig inbrengen in de belastingen.

Aan de slag met Beedrop

Wil je je graag aansluiten bij Beedrop? Dan kan dat eenvoudig door contact op te nemen met de contactpersoon van jouw regio. De meest actuele gegevens vind je terug via https://www.beedrop.be/your-shop-on-beedrop.php

 1. Wanneer je je hebt aangesloten bij Beedrop, dan krijg je op de website een eigen pagina met jouw foto en een lijst met producten. Die productlijst kan je makkelijk aanpassen door producten te selecteren, te verwijderen of toe te voegen. Als je minder vertrouwd bent met computers, dan kan je hiervoor ook de hulp inroepen van Beedrop.
 2. Heb je bepaalde promoties of suggesties? Dan kan je die ook toevoegen, waarna ze per mail naar je klantenbestand worden gestuurd.
 3. Klanten kunnen vervolgens online hun bestelling plaatsen, tot de dag voor de vaste wekelijkse leverdag.
 4. Op de leverdag ontvang je ‘s nachts een mail waarin alle bestellingen overzichtelijk opgelijst worden. De bedoeling is dan dat jij de bestellingen verwerkt en tegen 15 uur levert bij het afleverpunt in jouw buurt. Heb je weinig tijd? Dan kan je de bestellingen voor een kleine prijs ook laten ophalen. 
 5. Hierna zorgt Beedrop voor de levering bij klanten. Producten die koel gehouden moeten worden, worden getransporteerd in koelboxen met koelelementen.
 6. Klanten worden intussen via e-mail op de hoogte gehouden van het verwachte leveringsuur en de rekening.
 7. De koerier neemt de betaling in ontvangst via bancontact of maaltijdcheques. Is er niemand thuis? Dan kan er ook geleverd worden bij de buren of een afgesproken plaats en krijgen je klanten nadien via mail hun kassaticket doorgestuurd. Betalen kan in dat geval via overschrijving, Payconiq of Cashfree.
 8. Jij ontvangt de betaling, zonder daarbij extra transactiekosten te moeten betalen.

Wil je meer informatie? Bezoek dan zeker de website van Beedrop.